slide-image

Aurinkosuojat estävät tehokkaasti aurinkoenergian siirtymisen sisätiloihin. Oikein toteutetuilla nykyaikaisilla aurinkosuojausratkaisuilla säästät jäähdytys-, valaistus- ja lämmitysenergiaa sekä lisäät asumismukavuutta.

Suojaa auringolta

Aurinko säteilee maahan jatkuvasti energiaa yli 10 000 kertaisen määrän verrattuna tuottamaamme ja kuluttamaamme energiaan. Aurinkoenergian hyödyntäminen on energiatehokkuuden kannalta yksi suurista haasteista. Noin puolet aurinkosäteilyn energiasta on näkyvän valon alueella ja siirtyy ikkunoiden kautta rakennuksiin. Säteilyn törmättyä sisätilan pintoihin energia muuttuu lämmöksi, johtuu rakenteisiin ja lämmittää tilaa. Lämpösäteilyksi muuttunut aurinkoenergia ei kykene poistumaan säteilyn muuttuneen aallonpituuden takia yhtä tehokkaasti kuin se tuli sisään. Lisäksi nykyaikaiset energiatehokkaat ikkunat ja muut rakenteet edesauttavat lämmön sisällä pysymistä.

Aurinkosuojat estävät tehokkaasti aurinkoenergian siirtymisen sisätiloihin. Oikein toteutetulla nykyaikaisilla aurinkosuojausratkaisuilla voidaan säästää jäähdytys-, valaistus- ja lämmitysenergiaa sekä lisätä asumismukavuutta.

 

Ulkopuoliset aurinkosuojaratkaisut

Ulkopuoliset aurinkosuojat varjostavat erittäin tehokkaasti ja pysäyttävät lämpösäteilyn jo hyvissä ajoin rakennuksen ulkopuolella. Tämän vuoksi ne säästävät energiaa ja viilentävät sisätiloja suojausratkaisuista tehokkaimmin.

 

Sisäpuoliset aurinkosuojaratkaisut

Sisäpuolinen aurinkosuoja on parhaimmillaan, kun halutaan vaikuttaa sisävalaistuksen laatuun ja häikäisynestoon. Oikein valitut sisäpuoliset suojat myös viilentävät sisätiloja sekä suojaavat huonekaluja ja pintamateriaaleja haalistumiselta. Esimerkiksi ikkunan välissä oleva sälekaihdin muodostaa talvella kiinni olleessaan ylimääräisen lisäeristeen ja estää osaltaan lämmön poistumista ikkunan kautta.

 

Automaattisella aurinkosuojauksella parhaimpiin tuloksiin

Nykyaikaisella automatisoidulla aurinkosuojauksella energian kulutus optimoidaan hyödyntämällä aurinkolämpö talvella ja pitämällä lämpö ulkona kesällä. Automatiikka varmistaa että aurinkosuojat ovat aina oikeassa asennossa. Luonnonvalon tehokas hyödyntäminen vähentää osaltaan myös keinovalaistuksen tarvetta.

Olemassa olevia tutkimustuloksia hyödyntävällä simulointiohjelmalla voidaan laskea erilaisten aurinkosuojaratkaisujen vaikutuksia rakennuksen jäähdytykseen, lämmitykseen ja valaistukseen. Simulointiohjelmaa käyttämällä saadaan jo suunnitteluvaiheessa tärkeää tietoa aurinkosuojaratkaisun vaikutuksesta esim. koneellisen jäähdytyksen tarpeeseen.

 

Säästä energiaa automaattisilla aurinkosuojilla

Automaattisilla aurinkosuojilla voidaan säästää energiaa jopa:

  • jäähdytyksessä 89 %
  • valaistuksessa 39-89 %
  • lämmityksessä 9 %

Käänny lähimmän Artic Store -myymäläsi puoleen, niin etsitään yhdessä juuri sinulle oikea aurinkosuojajärjestelmä!